Първоначално публикувано от Tempras
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки, свързани с АР 164
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеМомци купувам теглич за 164-ката, ако има някой свиркайтеАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Колеги, чета че дизелите на 164 са проблемни. Мисля да купя новия дизел (125к.с) за да си я карам като ежедневна кола, ще имам ли много проблеми с тази четириглава ламя? Колко би трябвало да ми гори в София с лекичко каране? Говорим за Super.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Аз лично карам 4 години точно такава и не смятам че е проблемна кола. Да. Има си своите болки и изисквания но.... както всяка една кола! Просто тествай хубаво колата преди да купуваш. Ако е гледана аз лично препоръчвам,макар че за ежедневна кола малко ще ти дойде нагорнищеаз лично ги удрям 10/100 градско-зимата и повече.
Comment
-
казвам ,че е относително може и да не е наред нещо с моята кола но при не наличието на борд компютър е трудно да се определи разхода , пък и зимата аз си го слагам 1-1.5л повече от колкото лятото с тоя умрелия термостат който отваря на 82градуса, лятото пълна пълна Варна - Бургас 6.6 разход за 104 км.
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеКолеги почти ме отказа този разход от дизелака. А 2.0TS с обикновена газова колко гори градско?алфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от guvech Покажи съобщениеМавруте,значи същата работа. При мен лятото,извънградско правя около 7/100,градско 10/100. Зимата качвам градско 12-13/100. Смятам,че за коли на тези години и тази кубатура е нормално. Даже си е супер1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
няма как 15 годишен ВМ модел на дизелов двигател да го сравняваш с комън реил по рзход на гориво, но пък виж динамиката е доста добра, ако боднеш и чип ще падне разхода , но щом си се отказал няма да се обясняваме повече
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеНа мен пък ми се вижда доста. 166 от подписа - зимата градско 7-7.5/100, извънградско 5 със 140-150км/ч. Просто не съм свикнал на 12-13л. нафта и при тези цени на горивата нямам намерения да свиквам. Ще си търся 2.0TS, разхода на газ ме устройва. Благодаря на всички за споделения опит.
---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:31 ----------
Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщениеняма как 15 годишен ВМ модел на дизелов двигател да го сравняваш с комън реил по рзход на гориво, но пък виж динамиката е доста добра, ако боднеш и чип ще падне разхода , но щом си се отказал няма да се обясняваме повечеАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от guvech Покажи съобщениеМавруте,значи същата работа. При мен лятото,извънградско правя около 7/100,градско 10/100. Зимата качвам градско 12-13/100. Смятам,че за коли на тези години и тази кубатура е нормално. Даже си е супер.Това за кубатурата и особено за годините го остави.За разхода който мисли,че лъжа,да дойде да напълни нафта и да се обзаложи-извънградско смесено около 6,4-6,8 и това е с пътуване до района на Сандански в петък и неделя,когато е пълно с шофьори без ташаци по пътя.По автомагистрала с нафта,в която има промишлен газьол със 110-130 разхода го докарвам до 6,2-6,3.Така,че ми е притрябвал комънрейл дизел на този етап.Просто след 164-ката ще сменя марката,че от 166 получавам клаустрофобия,тясно като в БМВ.
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:58 ----------
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеКолеги, как стоят нещата с тампоните на носачите? Четох по-назад в темата, че след смяната им поведението на колата не било добро, можело да се поръчат цели носачи някъде...
Гледам, че има FRAP на около 10лв/бр.
А в TN Car ми обясниха, че моята 3.0 била с усилени тампони, предложиха ми ги по 30лв/бр, като трябва да чакам и доставка (Pirelli).
А цели носачи има ли някъде, и на каква цена?
Като цяло въпроса е към миналите по този път, какво бихте ме посъветвали да предприема?Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Колега що не си купиш ти едно голфче тди, и без това ще сменяш марката? Боли ме колко малко гори. Това което пиша не са невероятни цифри, а разхода според ICS.
И не ме интересува колко гори 146 1,9 или 166 136 коня. Питах нещо друго - отговориха ми колегите, ориентирах се, благодарих им - това е. Лека вечер.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеКолега що не си купиш ти едно голфче тди, и без това ще сменяш марката? Боли ме колко малко гори. Това което пиша не са невероятни цифри, а разхода според ICS.
И не ме интересува колко гори 146 1,9 или 166 136 коня. Питах нещо друго - отговориха ми колегите, ориентирах се, благодарих им - това е. Лека вечер.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
Comment